Ο Ορθοπαιδικός Χειρουργός αναλαμβάνει τη συντηρητική ή χειρουργική θεραπεία των παθήσεων ή των τραυματισμών του μυοσκελετικού συστήματος

— Εντοπίστε το πρόβλημά σας σε μία από τις παρακάτω παθήσεις

Οστεοαρθρίτιδα

Εκφυλιστική νόσος που προκαλεί την καταστροφή του αρθρικού χόνδρου, αλλά και του υποχόνδριου οστού. Αφορά κυρίως τις φορτιζόμενες αρθρώσεις (ισχίο – γόνατο), μπορεί όμως να εμφανιστεί σε κάθε άρθρωση.

Ρευματοειδής αρθρίτιδα

Αυτοάνοσο νόσημα, στο τελικό στάδιο του οποίου μία άρθρωση παρουσιάζει καθολική καταστροφή και οδηγείται σε παραμόρφωση και αγκύλωση. Αφορά κυρίως την άρθρωση του ισχίου, του γόνατος αλλά και των δακτύλων. Μονόδρομος για την αποκατάσταση της λειτουργικότητας της άρθρωσης είναι η ολική αρθροπλαστική.

Οστεπόρωση

Η νόσος που οδηγεί σε μειωμένη οστική πυκνότητα, λόγω διαταραχής του μεταβολισμού των οστών.

Τενοντίτιδα

Εξαιρετικά επώδυνη φλεγμονή, που οφείλεται σε τραυματισμό ή υπερκόπωση  των τενόντων.

Κακώσεις μαλακών ιστών

Τραυματισμοί που συμβαίνουν σε μύες, τένοντες, συνδέσμους και νεύρα. Κάθε ένας από αυτούς τους ιστούς, μπορεί να υποστεί πλήξη, θλάση ή ακόμα και ρήξη. Η χειρουργική αντιμετώπιση σε ορισμένες περιπτώσεις είναι απαραίτητη.

Παθήσεις της σπονδυλικής στήλης

Συγγενείς, ιδιοπαθείς ή εκφυλιστικές παραμορφώσεις της σπονδυλικής στήλης, παθήσεις των μεσοσπονδύλιων δίσκων, οστικές ή συνδεσμικές βλάβες κ.α.

Όγκοι οστών ή μαλακών ιστών

Τυχαία ευρήματα ή ψηλαφητές μάζες, οι όγκοι του μυοσκελετικού συστήματος χρήζουν εξέτασης και ενίοτε διερεύνησης και αφαίρεσης.

Κατάγματα οστών

Τραυματικά ή παθολογικά κατάγματα οστών που χρήζουν θεραπείας προς αποφυγή επιπλοκών.

Παθήσεις άκρου ποδός

Βλαισός μέγας δάκτυλος, βλαισοπλατυποδία, πελματιαία απονευρωσίτιδα, νεύρωμα του Morton.

Παθήσεις άκρας χειρός

Σύνδρομο καρπιαίου σωλήνα, εκτινασσόμενος δάκτυλος, νόσος του Dupuytren  κ.α

Η ενημέρωση του ασθενούς και η σαφήνεια της περιγραφής των συμπτωμάτων, σε συνδυασμό με τη μεθοδικότητα και τη μεταδοτικότητα του γιατρού, είναι απαραίτητα στοιχεία για να οδηγηθούμε σε μία σαφή διάγνωση. Μη διστάσετε να αναφέρετε όλες τις λεπτομέρειες του ιστορικού σας, καθώς και να προσκομίσετε όλες τις σχετικές εξετάσεις που έχετε πιθανώς υποβληθεί στο παρελθόν.

Ο γιατρός θα εξασφαλίσει ένα άνετο και φιλικό περιβάλον κατά την εξέτασή σας.