• Πόνος στον ώμο κυρίως τη νύχτα

    Συχνό σύμπτωμα κυρίως σε αθλητές ή χειρόνακτες. Χρήζει κλινικής εξέτασης και διερεύνησης προς έλεγχο των ιστών, κυρίως τενόντων της άρθρωσης του ώμου. Η θεραπεία εξαρτάται από τα κλινικοεργαστηριακά ευρήματα και τη διάγνωση. Μπορεί να αντιμετωπιστεί συντηρητικά ή χειρουργικά.

  • Πόνος στην εξωτερική επιφάνεια του αγκώνα

    Οφείλεται κυρίως σε μικροτραυματισμούς ή καταπόνηση των μυών. Περιγράφεται και ως αγκώνας του τενίστα. Η θεραπεία είναι συντηρητική.

  • Μουδιάζουν τα δάχτυλα των χεριών μου

    Η αιτία συνήθως εντοπίζεται τοπικά στον καρπό. Περιγράφεται ως σύνδρομο καρπιαίου σωλήνα και πρόκειται για παγίδευση περιφερικού νεύρου. Σε κάθε περίπτωση χρήζει λεπτομερούς κλινικής εξέτασης και διαφοροδιάγνωσης, προς αποκλεισμό σοβαρότερης πάθησης.

  • Πόνος στην εξωτερική επιφάνεια του ισχίου όταν κοιμάμαι στο πλάι

    Εφ΄όσον η άρθρωση του ισχίου δεν πάσχει, το σύμπτωμα οφείλεται συνήθως σε φλεγμονή – τενοντίτιδα. Θεραπεύεται συντηρητικά.

  • Δυσκαμψία στον αυχένα συνοδευόμενη από ιλίγγους

    Συνδυασμός συμπτωμάτων που συχνά συνοδεύονται και από πόνο στον αυχένα. Περιγράφονται και ως αυχενικό σύνδρομο. Χρήζει κλινικής εξέτασης και απεικόνισης της αυχενικής μοίρας της σπονδυλικής στήλης με ακτινογραφία. Απαραίτητος είναι και ο αποκλεισμός της αυχενικής δισκοκήλης.

  • Οιδήματα και τρίξιμο στα γόνατα

    Χρόνια κατάσταση που όταν συνοδεύεται και από πόνο στη βάδιση ή παραμόρφωση της άρθρωσης χρήζει θεραπείας με φαρμακευτική αγωγή, ενδοαρθρικές εγχύσεις και φυσικοθεραπεία. Οριστική λύση στο πρόβλημα αποτελεί η χειρουργική αντιμετώπιση με αρθροπλαστική.

  • Παραμόρφωση του μεγάλου δακτύλου του ποδιού – κότσι

    Πάθηση του άκρου ποδός, συχνότερη στις γυναίκες. Το μεγάλο δάκτυλο παρεκλίνει του άξονά του και εκτοπίζεται προς τα έσω. Η παρουσία μίας επώδυνης φλεγμονής στη βάση του πρώτου δακτύλου καθιστά την εφαρμογή υποδήματος σχεδόν αδύνατη. Σε προχωρημένες καταστάσεις, η χειρουργική αντιμετώπιση επιβάλεται και η θεραπεία είναι οριστική.

  • Πτώση στο έδαφος και αδυναμία έγερσης και βάδισης

    Μία απλή πτώση στο έδαφος, μπορεί να προκαλέσει σε ηλικιωμένους οστεοπορωτικούς ασθενείς κατάγματα οστών. Αδυναμία έγερσης αμέσως μετά την πτώση, μπορεί να σημαίνει κάκωση με κάταγμα στο ισχίο ή τη σπονδυλική στήλη. Ο ασθενής χρήζει επείγουσας εξέτασης και ακτινολογικού ελέγχου.

  • Πόνος στη μέση με επέκταση στο ένα σκέλος

    Οξεία ή χρόνια κατάσταση, η αντανάκλαση του άλγους στο ένα σκέλος επιτάσσει τη διερεύνηση με απεικονιστικές εξετάσεις. Οφείλεται συνήθως σε πάθηση κάποιου μεσοσπονδύλιου δίσκου στην οσφυϊκή μοίρα της σπονδυλικής στήλης με ταυτόχρονη παγίδευση κάποιου νεύρου.

  • Πόνος στη βάση του αντίχειρα

    Πόνος, κριγμός και αστάθεια στη βάση του αντίχειρα είναι χαρακτηριστικά αρθρίτιδας. Η συγκεκριμένη εντόπιση καθιστά το χέρι δύσχρηστο στην καθημερινότητα και επώδυνο κατά τη σύλληψη. Σε ασθενείς με αυξημένες απαιτήσεις συνιστάται χειρουργική αντιμετώπιση.

  • Άκουσα ένα ΄κρακ΄ και έκτοτε πονάω

    Συχνή περιγραφή από ασθενείς που έχουν υποστεί κάταγμα οστού ή ρήξη συνδέσμου ή τένοντα. Ακολουθεί πόνος, μώλωπας, οίδημα και αδυναμία χρήσης του άκρου. Η κλινική εξέταση επιβάλεται.